čtvrtek 25. ledna 2018

Vánoční klub
    
      Poslední předvánoční klub se nesl ve slavnostní atmosféře. Po celém klubu vonělo cukroví, děti byly usměvavé a natěšené, co je čeká. Na druhé straně už ale s nimi šil neklid a nervozita, jaké to v neděli bude.
     Dobře jsme věděli, že dnes to na nějakou náročnou četbu a práci nevypadá, bylo to znát celý týden už i ve škole. Rozhodně jsme toužili po tom, rozejít se dnes slavnostně naladěni a spokojeni. Četba byla tentokrát jednoduchá a nenáročná, vlastně šlo o pohádku. Přesto jsme si nad ní krásně popovídali a zapřemýšleli. Fantazie pracovala na plné obrátky. Úkolem bylo vymyslet pohádkový konec, a protože pohádka byla pěkně zimní, sněhulácká, nebyla o vtipné i tajemné nápady nouze. Samozřejmě, že bylo všem jasné, jak takový sněhulák dopadne na jaře, ale touha po tom, aby mohl zůstat byla větší, takže nápady se většinou týkaly toho, jak ho zachránit.
     Pak už následovala samostatná četba vlastních knih. Dali jsme si na to tentokrát jen chvilku, protože se stmívalo a každý už toužil zabalit se doma do deky s knihou a užívat si atmosféry.
     Náladu nám skvěle vyladila závěrečná tvorba. Každý totiž dostal za úkol vyrobit sebe - malého čtenáře s velkou knihou - tou, která ho nejvíce chytla, nejvíc bavila, upoutala... A vznikla opravdu hezká věc.
    Pak už jsme si jen popřáli krásné Vánoce a rozutekli se do svých domovů.






Žádné komentáře:

Okomentovat